Butter chicken uden kylling

Igennem det seneste stykke tid er Danmarks forhold til Indien blevet forværret, da Danmark ikke ønsker at udlevere en mand, Niels Holck, til Indien, som Indien rigtig gerne vil tale med. Det koster efter sigende milliarder i tabt eksport, da Indien har lukket for dørerne til danske varer.

Når verden om mindre end 40 år fattes kød (fordi den stigende velstand og tilegnelse af vestlig livsstil gør, at vi til den tid efterspørger mere, end vi fysisk kan producere) er det sandsynligvis samme type muskler, de større nationer vil spille med.

Så er det heldigt, vi nu har muligheden for at omlægge vores kost en smule og spise mindre kød, så vi ikke fattes kød om 40 år.

Og det er heldigt, at det indiske køkken er stærkt på alternativer til kød-proteiner.

Og det er heldigt, at danske mejeriprodukter gør sig rigtig godt i især retter fra Punjab, som ofte er rige på mælkeprodukter, fx Butter Chicken, alias Murgh Makhani.

Og det er heldigt, at Butter Chicken smager bedre uden kylling:  Dal Makhani (‘smør linser’).

Krisen om 40 år er hermed løst! Krisen vedr Niels Holck kan måske løses over en gang Dal Makhani med ris og tomat-spinat sauce. Dette er intet mindre end rendyrket indisk umami, som min søn på 17 måneder labber i sig som en frivillig fois gras and.

Skriv en kommentar